SVENSK TID:   MARIEHOLMS TID:  
 

Vår omgivning

Marieholms Bruk ligger i hjärtat av samhället Marieholm. En stor liten plats. Här finns unika kulturarv, envisa entreprenörer, turister och evenemangsbesökare. Dessutom mängder av sköna ortsbor med intresse och engagemang för Bruket ock alla våra förehavanden.

Som en del i arbetet med att ta hand om galma kulturmiljöer har vi bland annat restaurerat en sedan 60 år nedlagd turbin och återskapat erforderiga vattenrännor till ursprungligt skick. vi har också byggt ett fullskaligt och fungerande vattenhjul som monterades i den av Bruket renoverade, stenlagda fallrännan på Brukets mark.

Vi har också renoverat den gamla Byastugan och hoppas att den skall kunna komma till använding på olika sätt i framtiden.

Ett event på Marieholms Bruk innebär att man kör genom tät skog för att nå fram till vackra sjöar och sedan styra ner längs med dammarna och unika historiska byggnader till Bruket och ett dukat bord. Våra event kan med fördel kombineras med ett arrangemang i det stycke kulturarv vi har precis invid knuten.

I Marieholm finns massor att se och göra. För information se, www.marieholmare.se

Undermeny

Kommande evenemang